Top

FAQ

---

Live és una plataforma público–privada oberta a totes aquelles entitats relacionades amb la mobilitat sostenible, fonamentalment vehicles elèctrics i de GNC, amb l’objectiu compartit de desenvolupar projectes, polítiques estratègiques, nous models de negoci, i crear xarxa de coneixement.

Pots ampliar la teva informació aquí.

LIVE esta formada per entitats tant públiques com privades, les entitats membres de Live es poden adherir a la Plataforma segons dos nivells de participació: Membres Directors i Membres Col·laboradors. Live s’organitza a través de grups de treball i comissions transversals i continues.

Els membres directors són la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Serveis Municipals (B:SM), Seat, Nissan, Renault, Grupo Volkswagen, Gas Natural Fenosa i ACS. Els membres col·laboradors són Urbaser, RACC, Endesa, Evectra, Avancar, Circutor.

Barcelona, juntament amb Madrid i Sevilla, és una de les ciutats escollides pel projecte MOVELE, de l’IDAE. L’objectiu d’aquest Pla és introduir el vehicle elèctric dins els entorns urbans i, per impulsar-ho, ofereix una sèrie incentius per la compra de vehicles elèctrics i híbrids endollables. A més, el projecte també finança la creació d’una xarxa pilot de punts de recàrrega. En aquest marc, des de la plataforma LIVE s’ha gestionat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’IDAE.

LIVE dóna suport a la realització de projectes demostradors en mobilitat sostenible juntament amb les seves entitats associades i col·laboradores. Aquests projectes utilitzen Barcelona com a banc de proves per aprofitar el coneixement obtingut de les dades i experiències derivades d’aquests projectes.

Si vols conèixer els projectes que es realitzen, pots veure’ls aquí.

La plataforma Live està oberta a donar suport i oferir aliances entre projectes i empreses relacionades amb la mobilitat sostenible.

Pots contactar amb l’equip tècnic de LIVE a través de:

Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona

Sectors Estratègics

c/Llacuna, 162-164.

3a. Planta.

08018 Barcelona

Tel: 93 401 97 77

Més informació aquí.

El Punt Live és l’espai des d’on s’ofereix – informació sobre el vehicle sostenible i projectes de mobilitat sostenible als ciutadans i ciutadanes de Barcelona i voltants i a les empreses i on es tramita l’obtenció de la targeta d’usuari/a del vehicle elèctric.

Es preveu que aquesta oficina s’instal·larà a l’edifici MediaTIC, al districte 22@Barcelona.

Barcelona i Catalunya guanyen en molts sentits, com en la reducció de la contaminació o del soroll del trànsit. A part, es potencia la gestió energètica de les llars i la generació d’energies renovables.

Si vols saber quins són els principals avantatges, els pots consultar aquí.

Catalunya està desplegant una àmplia xarxa de punts de recàrrega, tant pública com privada.

Pots trobar tots els punts actius i aquells que estan previstos en el següent mapa.

Els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics estan senyalitzats amb un distintiu per facilitar la seva identificació.

A través de l’Ajuntament de Barcelona, l’ICAEN (Institut Català d’Energia) i l’IDAE, s’estan posant en marxa diversos incentius per promoure la mobilitat sostenible. Aquests incentius poden ser de diverses tipologies: ajuts per a l’adquisició, reducció de l’impost de circulació, aparcament a tarifa 0€ a l’Àrea Verda i a l’Àrea Blava, entre d’altres.

Si vols informació sobre incentius, pots consultar-la aquí

La targeta del vehicle elèctric és la identificació dels usuaris i usuàries de vehicles elèctrics a la ciutat de Barcelona. Aquesta targeta ofereix la possibilitat de fer recàrregues elèctriques a la xarxa pública dels punts de recàrrega a la via pública amb tarifa 0€.

Per recarregar el vehicle als punts soterrats dels aparcaments públics municipals no és necessari utilitzar la targeta.

Per sol·licitar la targeta del vehicle elèctric de Barcelona s’ha d’enviar la documetnació via l’oficina virtual de l’ajuntament de Barcelona. Qualsevol dubte o incidència amb la targeta s’ha de comunicar al telèfon 010* o al servei d’atenció en línia de l’Ajuntament de Barcelona.

A més, els residents a Barcelona que disposin d’un vehicle 100% elèctric poden estacionar a tarifa zero euros en l’àrea verda preferent (no exclusiva) o blava de la ciutat segons la regulació horària de cada zona i sempre que compleixin els requisits establerts per a l’obtenció de la targeta de resident d’àrea verda.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat el camí de promoure l’ús de vehicles sostenibles en la contractació dels serveis de neteja i manteniment de semàfors de la ciutat, incloent un mínim del 30% de vehicles elèctrics en el volum de les flotes.

Més informació aquí.

Actualment, el mercat ja ofereix vehicles sostenibles de totes les modalitats: bicicletes, scooters, city cars, turismes, autobusos, etc. A més, es preveu augmentar el nombre de vehicles i models disponibles en els propers dos anys, en els que s’esperen llançaments de diferents marques del mercat automobilístic.

Per consultar un catàleg dels vehicles, amb dret a subvenció, existents pots adreçar-te a aquí.

Avís legal   |   © Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa 2010   |   info@livebarcelona.cat